Közélet

Greta Thunberg jótékony célra ajánlotta fel az egymillió eurós díját

Az indoklás szerint azért Thunberg kapta az elismerést, mert képes volt mobilizálni a fiatal generációt a klímaváltozás elleni küzdelem érdekében.

Greta Thunberg klímaaktivista nyerte el a portugál Gulbenkian-díjat és az azzal járó egymillió eurós összeget – írja a The Telegraph.

Az indoklás szerint azért Thunberg kapta az elismerést, mert „képes volt mobilizálni a fiatal generációt a klímaváltozás elleni küzdelem érdekében, és állhatatos küzdelmet folytat a jelenlegi helyzet megváltoztatásáért”. A fiatal klímaaktivista közlése szerint a pénzt a környezetvédelem érdekében jótékonysági szervezetek támogatására fogja felhasználni.

Ez a pénz több olyan szervezetet és projektet segít, amelyek működése közben emberek a frontvonalban tesznek azért, hogy leküzdjük az éghajlati és ökológiai krízist.

– közölte a Twitteren.

https://twitter.com/GretaThunberg/status/1285160824282263557?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1285160824282263557%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fnepszava.hu%2F3085659_greta-thunberg-kornyezetvedo-szervezeteknek-adja-egymillio-euros-dijat

Az első százezer eurót az SOS Amazon kampány kapja, amely az Amazonas-medencében terjedő koronavírus-járvány ellen küzd, a másodikat pedig a Stop Ecocide Alapítványnak szánja.

 

Kiemelt kép: JOHN THYS / AFP

Greta Thunberg
Kapcsolódó cikkek