Donald Trump amerikai elnök kegyelemben részesítette korábbi tanácsadóját, Roger Stone-t, akinek jövő héten kellett volna börtönbe vonulnia – írta meg a BBC

Az orosz befolyást felderítő Mueller-vizsgálat során találták bűnösnek Stone-t. A kegyelmet azután adta meg Trump, hogy Stone hiába kérte büntetése halasztását. Ahogy korábban megírtuk, összesen 40 hónap börtönre ítélték Roger Stone-t az oroszországi konspirációt fölgöngyölítő nyomozás akadályoztatása miatt.

Fotó: Andrew Caballero-Reynolds / AFP

Korábban a Fehér Ház úgy kommentálta az esetet, hogy

Stone az orosz befolyásról szóló kacsa áldozata, amelyet a baloldal és szövetségesei a médiában évekig sulykoltak, hogy megpróbálják ellehetetleníteni a Trump elnökségét.

Donald Trump amerikai elnök egykori tanácsadóját, lobbistáját tavaly novemberben mondták ki először bűnösnek hétrendbeli bűncselekményben, köztük

  • a hatóság félrevezetése,
  • a kongresszus munkájának akadályozása,
  • hamis tanúzás
  • és tanúk megfélemlítése miatt.

A tweetjében Trump azt mondta:

Roger Stone törvénytelen boszorkányüldözés áldozata lett, amelynek soha nem kellett volna megtörténnie.

 

Stone az elmúlt hetekben az Instagramon is naponta írt bejegyzéseket arról, hogy milyen erőfeszítéseket tesz, hogy ne kelljen börtönbe vonulnia és azért, hogy kegyelmet kapjon az elnöktől. Időközben, mint hamis információforrást Facebook és az Instagram is eltávolította bejegyzéseit.