Közélet

A Google 10 fontot fizet bukott közösségi hálója felhasználóinak

A vállalat szeretné rövidre zárni az ellene folyó pereskedést.

A csúfosan megbukott Google+ egykori felhasználóit igyekszik a vállalat kárpótolni – írja a brit Metro.

A technológiai óriás jelenleg is perben áll az Egyesült Államokban.

Ez év elején a Google beleegyezett egy 7,5 millió dolláros kártérítés kifizetésébe, a felhasználók felé, miután kritikus adatvédelmi hibát fedeztek fel a Google+ szolgáltatásban, amely a felhasználók adatainak súlyos veszélyeztetéséhez vezethetett volna.

Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto/AFP

Kiderült, hogy félmillió Google+ profilt érintett a hiba. A Google szerint nincs bizonyíték arra, hogy a fejlesztők személyes adatok ellopására használták volna fel.

Míg az 7,5 millió dollár nagy pénznek tűnik, a kifizetés csak akkor lehetséges, ha minden érintett úgy dönt, hogy igényt tart a kártérítésre.

További lényeges feltétel, hogy amennyiben valaki él a kárpótlás lehetőségével, akkor lemond a további pereskedésről a vállalatról az ügyben.

Azon felhasználók jogosultak a kártérítésre, akik az Egyesült Államokban élnek és 2015 januárja, valamint 2019 májusa közt rendelkeztek Google+ fiókkal. A Facebook kihívójának szánt felület csúfosan megbukott, a felhasználók nem tudták, később nem is akarták igazán kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

google+ per USA Google kártérítés
Kapcsolódó cikkek