Közélet

Több tucat gyereket érinthet a fertőzés egy óbudai óvodában

A fertőzött óvónők tünetmentesek, a járványügyi hatóságok azonnali értesítését követően megkezdődött az érintettek tájékoztatása.

Hatósági házi karenténba vonult az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozója, miután koronavírustesztjük pozitív lett – olvasható a III. kerület oldalán. A két tagintézménnyel működő óvodában teljes létszámban készültek az évkezdésre, ezért ők is, és az utóbbi két hétben bejáró 70 gyerek is érintett lehet.

Fotó: Pixabay (illusztráció)

A fertőzött óvónők tünetmentesek, a járványügyi hatóságok azonnali értesítését követően megkezdődött az érintettek (dolgozók, szülők és gondozók) tájékoztatása. Kiss László polgármester közölte, hogy

a járványügyi szakemberek minden szükséges intézkedést megkezdtek kerületünkben, valamint elrendelte az intézmény épületének és udvarának teljes körű fertőtlenítését.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda két tagintézménye bizonytalan ideig zárva tart, a dolgozók, az oda járó gyerekek és családjuk biztonsága érdekében az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények megkezdik a lehetséges kontaktok felkutatását.

Azok, akiket a járványügyi intézkedés nem érint, bármely kerületi óvodában kapnak ellátást előzetes egyeztetés alapján, de ha ezt nem kívánják igénybe venni, orvosi igazolás nélkül megtehetik – közölte az önkormányzat.

koronavírus ovoda Óbuda
Kapcsolódó cikkek