Közélet

Vidnyánszky Attila: a kuratórium elindítja az oktatást

Az SZFE kuratóriuma szeretné kiszélesíteni a jelenlegi szakmai spektrumot.

A Hír TV-ben a Bayer Show vendége volt Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) működtető kuratórium elnöke, aki azt mondta: a kuratórium amellett van, hogy el kell kezdeni az oktatást a színművészetin.

Ha a mostani vezetés nem képes rá, hogy elindítsa, mi elindítjuk. Lesz kinek

– jelentette ki. Arra a kérdésre, hogy az SZFE oktatóinak és hallgatóinak mi is a problémája vele, Vidnyánszky azt mondta:

erre nagyon nehéz válaszolni, a lemondott oktatókkal még csak-csak lehet találkozni, de a diákok teljesen el vannak szeparálva, elzárták magukat.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Vidnyánszky Attila arról is beszélt, hogy szeretnék kiszélesíteni a jelenlegi szakmai spektrumot, és szeretnék megszüntetni azt a 30 éve visszatérő problémát, hogy túlhajszoltak a diákjaik. Mindezek mellett a céljaik között szerepel, hogy

ismét elismert lehessen nemzetközi berkeken belül az intézmény.

Óriási problémának nevezte, hogy „az SZFE-n magától a szakmától elszakadtak.” „Elitképzésnek nevezik magukat, miközben nemzetközileg nincsenek jelen” – állítja Vidnyánszky.“

Lemondott a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetősége, miután modellváltást történt az egyetemen: az intézmény irányítására létrehozott kuratórium élére Vidnyánszky Attilát nevezték ki. Később demonstrációt tartottak az SZFE hallgatói az egyetem előtt, majd elfoglalták az épületet.

Az SZFE dolgozói korábban közölték: szeptember 9-én benyújtották sztrájkköveteléseiket a kormányhoz. Az egyetem szerint az Alapító Okirat és SZMSZ a munkavállalók érdekeit is sértik, ezért az egyetem dolgozói a sztrájk eszközével csatlakoznak az egyetemfoglaló diákokhoz.

Vidnyánszky Attila Színház- és Filmművészeti Egyetem
Kapcsolódó cikkek