Közélet

Vidnyánszky szerint nagy az ellenállás az egyetem kuratóriumával szemben

„Elzárkózik az egyetem még mindig, mindennemű változás elől”– mondta az SZFE frissen kinevezett kuratóriumi elnöke.

Az egyetem vezetése az első pillanattól nem akart tárgyalni a kuratóriummal az együttműködésről

– fogalmazott Vidnyánszky Attila, az Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kuratóriumi elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedden.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Mandiner szemléje szerint Vidnyánszky azt is elmondta, hogy az egyetem vezetése kimentette magát az Innovációs és Technológiai Minisztérium által javasolt tárgyalás alól, a diákok pedig pusztán ultimátumokat adtak. Mint fogalmazott:

a diktátumok, az ultimátumok nyelve volt csupán jelen. Egy óra múltán kértem őket, hogy akkor mostmár beszélgessünk, mert talán azért jöttünk ide, hogy esetleg eszmét, meg gondolatot cseréljünk.

Hozzátette: „Elzárkózik az egyetem még mindig, mindennemű változás elől” Vidnyánszky Attila szerint „egy nagyon zárt rendszerben működik az egyetem, sok szempontból igazságtalanul. Sok szempontból elszakadt a szakma egy részétől, nagyon-nagyon elszakadt” – fogalmazott.

Miután hétfőn lemondott a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetősége az egyetem átalakítása miatt, Ascher Tamás bejelentette, hogy felmondja oktatói szerződését az intézményben. Hétfőn demonstrációt tartottak a hallgatók az egyetem előtt, majd elfoglalták az épületet. Az SZFE Facebook-oldalán később megjelent egy levél, melyben Enyedi Ildikó a diplomázó diákjaival közölte: augusztus 28-án felmondott az intézményben.

Vidnyánszky Attila SZFE
Kapcsolódó cikkek