BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pert nyert Kocsis Máté az EzaLényeg nevű oldal ellen

A bíróság Kocsis Máténak adott igazat.

„Pert nyertem: már bírósági papír van arról, hogy az ezalényeg nevű álhíroldal hazudik” – írta a Facebook-oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis a bejegyzésében azt írta, hogy Pikó András, Józsefváros polgármestere

törvényellenesen döntött egy több százmilliós közbeszerzési ügyben (gyermekek, idősek étkeztetése), a kerület kasszájából 50 millió forint bírságot kell befizetni.

A politikus azt is írta, hogy Pikó az Ezalényeg nevű oldalon keresztül azt terjesztette róla, hogy miatta bírságolták meg a kerületet.

Pikó András, a VIII. kerület közös ellenzéki polgármestere
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Korábban a VG.hu megírta, hogy semmisnek nyilvánította a Közbeszerzési Hatóság a kerület közétkeztetési tárgyú szerződését és

összesen ötvenmillió forintos bírságot is kiszabott a szabálytalan eljárás miatt.

A Közbeszerzési Döntőbizottság az önkormányzattal szemben a terhére megállapított jogsértések miatt 30 millió forint, a megkötött szerződés érvénytelensége jogkövetkezményeként pedig további 20 millió forint bírságot szabott ki. A nyertesként kihozott vállalkozással szemben pedig 5 millió forintos bírságot állapított meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.