Közélet

Kim szerint nem lesz jobb a viszonyuk Amerikával

Észak-Korea vezetője ismételten az Egyesült Államokat nevezte Észak-Korea legnagyobb ellenségének és fejlődése fő gátjának.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerint nem változik országa irányába Washington ellenséges politikája, akárki foglalja is el a Fehér Házat.

Kim szavait szombaton idézte Észak-Korea állami hírügynöksége. A kommunista ország diktátora a Koreai Munkapárt kongresszusán nevezte

ismételten az Egyesült Államokat Észak-Korea legnagyobb ellenségének és fejlődése fő gátjának.

Január 20-án Joe Biden leendő elnök váltja a leköszönő Donald Trumpot a Fehér Házban. Biden – aki Barack Obama előző elnök alelnöke volt – választási kampányában „orgyilkosnak” nevezte Kim Dzsong Unt, Észak-Korea pedig „olyan veszett kutyának” bélyegezte Bident, amelyet „bottal kell agyonütni”.

Fotó: Shutterstock

Donald Trump ugyan történelmi jelentőségű eseményként háromszor is találkozott Kim Dzsong Unnal – és „nagyszerű fickónak” értékelte -, végül azonban nem ért el semmilyen haladást a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésében.

Biden októberben azt mondta, hogy csak azzal a feltétellel hajlandó Kimmel találkozni, ha Észak-Korea belegyezik nukleáris kapacitásának csökkentésébe.

Észak-Korea Kim Dzson Un
Kapcsolódó cikkek