Közélet

Kína újra beengedné a külföldieket

Megnyitnák a határaikat azok előtt, akik igazolni tudják, hogy beoltatták magukat valamelyik kínai vakcinával.

Kína tavaly március óta zárta be a kapuit a külfödiek előtt, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében. Az ország most készen áll a határkorlátozások enyhítésére: beengedné azokat, akik igazolni tudják, hogy kínai vakcinával oltatták be magukat – számolt be tervekről a france24.com.

A rendelkezés elsősorban az Egyesült Államokból, Indiából és Pakisztánból érkező, Kínában munkát vállaló külföldiekre vonatkozik, de számos olyan kínai családot is érint, akik külföldön vállaltak munkát, és hazautaznának Kínába.

Fotó: Shutterstock

Az Egyesült Államok kínai nagykövetsége azt nyilatkozta: a héten megkezdik a kínai Covid-19 vakcinákkal beoltott személyek vízumkérelmének feldolgozását.

Egyelőre csak a családi- és munkaügyben indított utakat, valamint az üzleti utakat engedélyezik.

A lehetőség azokra vonatkozik, akik legalább 14 nappal a vízumigénylés előtt megkapták már valamelyik kínai vakcinának legalább az első dózisát. A külföldről Kínába érkezőkkel szemben előírt, háromhetes karantén azonban rájuk is vonatkozik.

Közben Kína tovább folytatja a koronavírus elleni oltási tervét négy, hazai gyártású oltóanyaggal. Január óta mintegy 65 millió adag vakcinát adtak be – írja a Xinhua kínai hírügynökség – és a hírek szerint elegendő gyártási kapacitással rendelkeznek a hazai igények és a külföldi megrendelések kielégítésére is.

Kína 27 országba exportálja a koronavírus elleni vakcináit, és több mint 50 országba küldött oltónyag-segélyt.

 

vakcina koronavírus Kína Vízum
Kapcsolódó cikkek