Közélet

Újabb rekordot döntött a fertőzésszám Indiában

Ötödik egymást követő napon döntött rekordot az új fertőzöttek száma.

Ötödik egymást követő napon döntött rekordot Indiában a koronavírus regisztrált fertőzöttjeinek és halálos áldozatainak napi növekménye, az országban az igazolt fertőzöttek száma meghaladta a 17 milliót.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerinte hétfőn 352 991 új fertőzöttet és 2812 halálos áldozatot regisztráltak.

Szakértők már többször jelezték, hogy a fertőzöttek és a halottak valódi száma vélhetően magasabb a hivatalos adatoknál.

Fotó: Vinod Singh / Anadolu Agency via AFP

A hadseregnek kell oxigént szállítani a kórházakba

Indiában május közepén tetőzhet a járvány napi félmillió új fertőzöttel. A kórházak kénytelenek elküldeni a betegeket, mert nincsenek üres ágyak és oxigén.

A járvány egyik gócának számító több mint 21 milliós Újdelhi kórházai már jelezték, hogy nincs elegendő készletük orvosi oxigénből.

Szombaton egy újdelhi egészségügyi intézményben 20 beteg halt meg, mert elfogyott az oxigén, további fél tucat fővárosi kórház szintén súlyos oxigénhiányra figyelmeztetett.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vasárnap a Twitteren aggodalmát fejezte ki az indiai járványhelyzet miatt, és bejelentette: az azonnali segítséget nyújt az országnak.

Az EU mellett az Egyesült Államok, valamint Pakisztán is segítséget ajánlott fel, Heiko Maas német külügyminiszter pedig hétfőn jelentette be, hogy hazája külön is orvosi oxigént és más egészségügyi felszerelést küld a napokban az 1,3 milliárd lakosú országba.

Most Indiában tombol legdurvábban a járvány

Indiában csütörtökön ismét napi rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma. Az egészségügyi ellátórendszer az összeomlás szélére került.

 

fertőzés kórházak Európai Bizottság vakcina koronavírus járvány koronavírus oltás Ursula von der Leyen Európai Unió kórházi kezelés India
Kapcsolódó cikkek