Közélet

Applikációt kap a védettségi igazolvány

Napokon belül letölthető lesz a digitális okmány.

Elkészült a védettségi igazolvány applikációja, amely napokon belül letölthető lesz az alkalmazásboltokból okostelefonra, tabletekre – írja a Magyar Hírlap

A lap információi szerint a postai úton küldött kártyákhoz képest több információt mutat majd az applikációban való regisztrálást követően.

Fotó: MTVA/MTI/ Róka László

A cikk szerint szerepelni fog az, hogy az alkalmazás használója mikor kapta meg a vakcinákat (az első és második oltás időpontja is látható lesz, ez pedig fontos lehet bizonyos országoknál, ahol a beutazás feltétele a teljes védettség, amely a legtöbb oltóanyag esetében két dózis után számítható).

A második oltás után az applikációban frissülnek majd az adatok. Az alkalmazás emellett mutatni fogja a kapott vakcina típusát is.

A friss adatok szerint 4 346 089-en, közülük 2 530 147-en már a második dózist is megkapták. 493 az új fertőzött, ezzel a járvány kezdete óta összesen 792 879 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 99 beteg, így az elhunytak száma 28 792-re emelkedett.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

járvány applikáció koronavírus védettségi igazolvány pandémia
Kapcsolódó cikkek