Közélet

Javulnak a járványadatok hazánkban

A pénteki adatokhoz képest javulás mutatkozik az új fertőzöttek, az elhunytak és a kórházban, illetve lélegeztetőgépen ápoltak számában is.

A pénteki adatokhoz képest javulás mutatkozik az új fertőzöttek, az elhunytak és a kórházban, illetve lélegeztetőgépen ápoltak számában is. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 023 137 fő, közülük 1 948 728 fő már a második oltását is megkapta – írja a koronavírus.gov.hu.

  • Az elmúlt 24 órában 1951 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 781 299 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 161 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 701 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 517 026 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 236 572 főre csökkent.
  • Jelenleg 5191 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 621-en vannak lélegeztetőgépen.
  • A pénteki napon 2365 volt az új fertőzöttek száma, elhunyt 182 beteg, az aktív fertőzöttek száma pedig 241 429 főre csökkent. Ugyanekkor 5937 koronavírusos beteget ápoltnak kórházban, közülük 677-en voltak lélegeztetőgépen.

    A korábbi leállás után szombat reggeltől ismét üzemel az online időpontfoglalás az oltakozásra.

    Fotó: Shutterstock

    A beoltottak száma átlépte a 4 milliót, szombaton életbe lépett az újraindítás újabb fokozata.

    A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek. Számos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban Sinopharm és AstraZeneca oltásokat tudnak jelenleg foglalni. Már a 16 -18 éveseket is lehet regisztrálni oltásra.

    A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára szombattól megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

    Hivatalosan is szabadabb lesz az élet szombattól

    Megjelent a rendelet a Magyar Közlönyben. A többi között a kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.

     

    gyógyultak kórház vakcina koronavírus járványadat oltottak magyar fertőzöttek halottak javul lélegeztető
    Kapcsolódó cikkek