Közélet

Újra lehet az oltásra időpontot foglalni

Az egynapos pénteki oltásra meghirdetett Pfizer-vakcina elfogyott.

A túlterhelést sikerült megoldania a kormányzati portál üzemeltetőinek, így szombat reggeltől ismét lehet időpontot foglalni a koronavírus elleni oltásokra.

Az online időpontfoglaló honlapot ért terheléses támadás miatt előállt informatikai problémák elhárítása megtörtént. A tervek szerint szombat reggeltől újra lehet interneten időpontot foglalni jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltásokra.

Az egynapos pénteki oltásra meghirdetett Pfizer-vakcina elfogyott

- írja a koronavírus.gov.hu.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudunk felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll. A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.

Itt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van.

Fotó: MTI/Komka Péter

Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak.

Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

Megint változtattak az AstraZeneca oltási protokollján

Megnyitották a 16–18 évesek számára is a regisztrációt – hangzott el az operatív törzs tájékoztatóján.

 

honlap Pfizer vakcina koronavírus túlterhelés időpont foglalás astrazeneca SinoPharm portál
Kapcsolódó cikkek