Közélet

Korlátozza az EU az Indiából érkező utazásokat

Az uniós tagországok szigorú intézkedéseket vezetnek be.

Az Európai Bizottság azt javasolta az uniós tagállamoknak, hogy tegyenek összehangolt intézkedéseket az Indiából Európába történő, nem feltétlenül szükséges utazások ideiglenes korlátozására a koronavírus indiai változata terjedésének visszaszorítása érdekében – közölte az uniós bizottság szerdán.

A brüsszeli testület közleményében fontosnak nevezte, hogy

az uniós tagországok szigorú intézkedésekkel a lehető legnagyobb mértékben korlátozzák az Indából Európába történő utazásokat.

Azt ajánlotta, hogy a dél-ázsiai országból érkezők esetében a tagországok tesztelési és szigorúan ellenőrzött karanténkötelezettséget írjanak elő.

Fotó: AFP

Hozzátették, a korlátozások nem érinthetik azokat, akik kényszerű okokból, vagy munkavégzés miatt utaznak Európa és India között. Az uniós állampolgároknak és az Európában tartózkodási engedéllyel rendelkezőknek, valamint családtagjaiknak továbbra is lehetővé kell tenni, hogy szigorú tesztelési és karanténkötelezettség mellett hazautazhassanak – tették hozzá.

A rendelkezésre álló információk szerint

az indiai változat fertőzőbb, mint a korábban ismert variánsok.

Országos zárlatot sürgetnek Indiában

Többen is kritizálták a kormányt, mert hatalmas összejöveteleket engedélyeztek az országban: megtartották India az egyik legfontosabb hindu ünnepét, a Holit, vagy más néven a színek fesztiválját, és az elmúlt hónapokban több nagy választási gyűlést is szerveztek országszerte.

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek