Közélet

Lelőtték a francia rendőrnő támadóját

Az elkövetőt a rendőrség nagy erőkkel kereste, és kora délután egy tűzpárbajt követően előállította. A támadó később belehalt a sérüléseibe.

Őrizetbevételét követően belehalt lőtt sérüléseibe az elkövető, aki több rendőrt is megsebesített Nyugat-Franciaországban. Először egy rendőrnőt támadott meg késsel a férfi, majd menekülőre fogta a Nantes melletti La Chapelle-sur-Erdre-ben. A rendőrnő életveszélyes állapotban van. Az elkövetőt a rendőrség nagy erőkkel kereste, és kora délután egy tűzpárbajt követően előállította.

A támadó később belehalt a sérüléseibe.

Az elkövető személyazonossága és indítékai egyelőre nem ismertek. A BFM értesülése szerint a férfi 40 év körüli és pszichiátriai problémáiról ismert, a rendőrőrs közelében fogták el.

A Franciaországban született francia állampolgárságú férfi március szabadult nyolc éves börtönbüntetés után. Rablásért ítélték el, de a börtönben radikalizálódott, emiatt a titkosszolgálatok március végén nyilvántartásba vették. Ugyanakkor skizofrénia miatt is kezelték, a szabadulása óta rendszeresen járt orvosnál – írják.

Fotó: AFP

A rendőrség 80 emberrel üldözte az elkövetőt, aki a BFMTV szerint a rendőrnő szolgálati fegyverét is megszerezte. Végül sikerült elkapni az elkövetőt, ám közben 3 csendőr megsebesült, a kezén és a karján.

Az utóbbi időben több támadás is érte a francia rendőrséget, így a rendőrség jobb felszerelést és az elkövetők szigorúbb büntetését követeli. A helyszínre tart Gerald Darmanin belügyminiszter és a támadás ugyanazon a napon történt, amikor Eric Dupond-Moretti igazságügyminiszter nagyobb szigorra szólította a bírókat a rendőrök elleni támadások kapcsán.

Egyelőre nem érkezett hír, hogy a francia hatóságok vizsgálják-e a terrorizmus gyanúját az ügyben, ugyanakkor a nantes-i ügyészség még nem nyilatkozott az eset kapcsán.

Késes támadás történt az utcán Franciaországban

A támadó elvette a megsebesített rendőrnő fegyverét, és elmenekült a helyszínről.

 

rendőrség terrorizmus késeléses merénylet Franciaország késelés
Kapcsolódó cikkek