Közélet

Megtagadták a feltételes szabadlábra helyezését Bill Cosbynak

A 83 éves színész az ügyvédjén keresztül közölte, hogy továbbra is ártatlannak tartja magát.

A pennsylvaniai bíróság megtagadta Bill Cosby feltételes szabadlábra helyezését – írta meg a Deadline. A színész, komikus majdnem három éve van az állam fegyintézetben, miután szexuális bántalmazás miatt elítélték. A bírói testület indoklása szerint

Cosby nem volt hajlandó részt venni a szexuális bűnelkövetők számára kötelező programban, ezért nem bocsátható szabadlábra. A 83 éves színész az ügyvédjén keresztül közölte: azért nem volt hajlandó részt venni a programban, mert ártatlannak tartja magát.

Bill Cosby
Fotó: Bastiaan Slabbers / NurPhoto / NurPhoto / AFP

Amíg ettől elzárkózik az előírt kezelési programtól, addig a szakértők nem látnak esélyt a színész szabadulására, bár az állami legfelsőbb bírósága még felülbírálhatja az ítéletet.

Bill Cosby volt az első híresség, akit börtönbüntetésre ítéltek a szexuális zaklatások ellen fellépő MeToo mozgalom létrejötte óta. A színész 2004-ben philadelphiai otthonában gyógyszerekkel elkábította és szexuálisan megtámadta Andrea Constandot, a Temple Egyetem egykori ügyintézőjét.

Constand ügyének hatására

a komikust az elmúlt években mintegy 60 nő vádolta meg szexuális zaklatással. A nők állítása szerint Bill Cosby alkohollal vagy droggal kábította el áldozatait, mielőtt szexuálisan zaklatta volna őket.

https://www.youtube.com/watch?v=U0jInXRVTvM

Az esetek egészen a hatvanas évekig nyúlnak vissza, legtöbbjük azóta már elévült.

Bill Cosby
Kapcsolódó cikkek