Közélet

Eb és lezárások: ilyen lesz Budapest közlekedése szombaton

A Puskás Arénában szombaton rendezik a második magyarországi Eb-mérkőzést, amelyen a magyarok a világbajnok franciákat fogadják. Jövő szerdán francia-portugál találkozóra kerül sor a Puskás Arénában, ahol június 27-én még egy nyolcaddöntőt is rendeznek. A Magyarország-Franciaország meccs napján a városban

több lezárásra is számíthatunk a bajnokság, a szurkolói felvonulás és a Lánchíd felújítása miatt,

azonban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járatsűrítéssel segíti a közlekedést a fővárosban.

Július közepéig lezárják a Nyugati pályaudvart

A fővárosi közlekedési vállalat csatlakozó vonalain, meghatározott járatokon elfogadják a vasúti bérleteket és a nemzetközi jegyeket.

Fotó: BKK

A szombati rendezvény ideje alatt a stadionnál és környékén változatlanul nincs parkolási lehetőség, a környezetében pedig előreláthatóan már délelőtt 11 órától várhatóan 19 óráig jelentős közúti korlátozásokra kell számítani.

A tájékoztatás szerint a mérkőzés miatt lezárták a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Kerepesi út között, a Thököly utat a Baross tér és a Hungária körút között. Szintén lezárták a Hősök terét, a Kós Károly sétányt, az Állatkerti körutat a Hősök tere és a Gundel Károly út között, illetve az Andrássy utat a Hősök tere és a Kodály körönd között.

Továbbá a Stefánia utat, az Istvánmezei utat, az Ifjúság útját, és a Verseny utcát, és ugyancsak lezárásra kell számítani az Egressy úton a Stefánia út és a Hungária körút között, a Szabó József utcában, a Cházár András utcában, a Gizella utcában, a Cserei utcában, az Ilka utcában és a Jobbágy utcában.

Hősök tere

A Hősök tere környékét, a Dózsa György utat, valamint a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út.

Mindezek miatt jó néhány BKK-járat megváltozott útvonalon közlekedhet vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg.

Puskás Ferenc Stadion

Az M2-es metró állomásán két kijárat közül lehet választani, az UEFA EURO 2020 jelzések megmutatják, melyik metrókijáraton keresztül érhető el a jegyen feltüntetett stadionbejárat.

Az 1-es villamossal utazók az Egressy út / Hungária körút megállóhelytől vagy a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelytől közelíthetik meg gyalog a stadiont, amelynek közelében a személyzet tagjai segítik a tájékozódást és a bejutást.

Keleti pályaudvar

Az M2-es és az M4-es metró állomásánál az UEFA EURO 2020 jelzések vezetnek a Verseny utcán és a Dózsa György úton át a stadionhoz.

Csak karszalaggal léphetnek be a szurkolók a Puskás Arénába

A belépéshez az érvényes jegy mellett védettségi igazolványra is szükség van, amelyet viszont nem a stadionnál ellenőriznek.

Fotó: Shutterstock

Akik mégis autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük.

A BKK a megszokottnál gyakrabban induló metrók és a villamosok igénybevételét javasolja, valamint azt, hogy aki csak teheti, ne közelítse meg meccsnapon gépjárművel a környéket.

A közösségi közlekedést használók elsősorban metróval (M2 és M4) vagy az 1-es villamossal közelíthetik meg a Puskás Arénát.

A közlekedés gördülékenységét a vállalat járatsűrítéssel biztosítja. Június 16-án, szerda hajnali 4 órakor teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és közúti forgalom elől, és elkezdődött a tényleges rekonstrukciós munka. Buszsávot alakítanak ki a Hegyalja úton, és új gyorsbuszjárat indul 110E jelzéssel az Apor Vilmos tértől a Bosnyák térig.

Fotó: BKK

Újra jár június 14-étől, hétfőtől a 100E repülőtéri buszjárat, amely naponta 7 és 21 óra között közvetlen kapcsolatot biztosít a Belváros és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.

Ismét bombát találtak a Lánchídnál

A Clark Ádám tér közvetlen környezetében élőket már értesítették.

 

bicikli közlekedés Budapest Lánchíd BKV autó meccs gyalogos eb Magyarország BKK szombat főváros lezárások Európa-bajnokság Franciaország utazás labdarúgás tömegkozlekedés forgalom
Kapcsolódó cikkek