Közélet

Oltott orvosok kerülnek kórházba az indiai variánstól

Több mint 350 esetben számoltak be arról, hogy a Sinovac kínai vakcinával átoltott indonéz orvosok közül valaki elkapta a Covid-19-et, több tucat még kórházi ápolásra is szorult. Ez némi kétséget vetett fel egyes oltóanyagok hatékonyságával szemben a vírus újabb variánsai ellen – írja a The Guardian helyi hatóságokra hivatkozva.

Az orvosok többsége tünetmentesen, és önkéntes karanténban várta ki a negatív teszteredményét. Azonban több tucat közülük kórházba került magas láz, vagy csökkenő véroxigénszint miatt.

Közülük majdnem mindenkit a kínai Sinovac oltóanyagával oltottak be az Indonéz Egészségügyi Szervezet (IDI) szerint.

Fotó: Dasril Roszandi / NurPhoto / AFP

A 270 millió fős országban a fertőzőbb, indiai variáns okoz gondot. Ázsiában itt az egyik legrosszabb a járvány terjedése: eddig 1,9 millióan fertőződtek meg, és 53 ezren elhunytak a kórban.

Az indonéz egészségügyben is szedte áldozatait a Covid-19, eddig 946 orvos vagy ápoló életét követelte.

Egész Indonéziában eddig 5 orvos és 1 ápoló halt meg úgy koronavírusban, hogy előtte beoltották őket a Sinovac vakcinájával. Igaz, egy közülük csupán az első vakcinadózisán volt túl.

Túltolták az indonézek a koreai fiúbandás McDonald's menüt

Annyira sokan rendeltek a BTS-es McDonald’s menüből, hogy félő volt, új koronavírus gócpont alakulhat ki az éttermekben.

 

kórház vakcina koronavírus oltás Indonézia orvos egészségügy halal ápolás kínai ápoló Sinovac
Kapcsolódó cikkek