BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A határmenti területeken élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást

A kormány egy hete jelentette be, hogy tovább növeli Magyarország koronavírus-járvány elleni védettségét, és kiterjeszti a védettek körét a magyar határok mentén élőkre is.

Magyarország péntektől megnyitja a koronavírus elleni oltás lehetőségét a szomszédos országok határ menti területein élők számára is - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

Fotó: Ilya Naymushin / AFP

A Kárpátalján élők az oltást bizonyos határátkelőknél kihelyezett oltópontokon, oltóbuszokon és határ közeli kórházi oltópontokon kaphatják meg, ahová a határtól e célra kijelölt buszok szállítják a beoltandókat.

A többi szomszédos országból - Romániából, Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából - érkezők az e célra kijelölt kórházak oltópontjain vehetik fel az oltást.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Magyarországon oltakozni szándékozók mindenképpen hozzák magukkal az útlevelüket, a személyi irataikat és a lakcímüket igazoló közokiratot.

A portálon a részletekről és jogosultak köréről tájékoztató is olvasható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.