Magyarország látványosságai keltik életre Lewis Carroll csodaországát a Get Lost című, amerikai–magyar koprodukcióban készülő nagyszabású mozifilmben – közölte a Nemzeti Filmintézet. A főszereplők között lesz Ella Bleu Travolta, Sasha Luss, Edouard Philipponnat, Terrence Howard és James Cromwell, a film rendezője Daniéla Amavía.

A forgatás, amelyen több mint hatvan magyar szakember is dolgozik, július végén kezdődik.

A Get Lost bemutatóját jövő nyárra tervezik az alkotók. 

Fotó: Ella Travolta Instagram

A magyar Filmsquad és az amerikai Patriot Pictures együttműködésében készülő mozifilm magyarországi helyszíneken – a többi közt az aszódi, a turai kastélyban, a Dunakanyarban, a budapesti Halászbástyán, a Hősök terén, a Gellért Hotelben, a Vajdahunyad várában és az Operettszínházban – kelti életre Lewis Carroll csodaországát.

A magyar népzenétől kezdve kultúránk megannyi jellegzetességéig egyedülálló magyar értékeket vonultat fel a Get Lost, amely a film streaming- és mozibemutatója által számos nézőhöz eljut majd szerte a világban

– olvasható a közleményben.

A Get Lost főhőse Alicia, akinek egyetlen célja és vágya teljesíteni édesanyja utolsó kívánságát. Útján rengeteg akadályba és kihívásba ütközik. Eljut Csodaországba, Budapest misztikus városába, ahol döntenie kell: Csodaországot választja, és a mesében éli tovább az életét, vagy visszatér a valóságba, és a felnőtté válás útjára lép.

A film producere Michael Mendelsohn (Rómeó + Júlia, Harcosok klubja, Mátrix) és Major István (Liza, a rókatündér, FOMO, Aurora borealis – Északi fény), executive producere Natalie Perrotta.

A Nemzeti Filmintézet 180 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a produkciónak.