Az idén rekordmagas ponthatárok voltak a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE)

 – mondta az egyetem új rektora, Takáts Előd, aki augusztus 1-től foglalja el a hivatalát. Az átlagos pontszámok az idén 456 pont körül alakultak, egy évvel korábban pedig 438 volt.

Hozzátette: az idén 24 százalékkal több felvételiző jelentkezett első helyen a Corvinus képzéseire, mint egy évvel korábban. Az angol nyelven induló képzésekre több mint kétszer annyian jelentkeztek első helyen. Az alapszakokra felvett hallgatóknak a 74, a nappali mesterképzésre felvetteknek pedig a 85 százaléka tanulhat térítésmentesen az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány által biztosított Corvinus Ösztöndíjprogram keretében. A legmagasabb pontszámokkal – 480 ponttal – az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodási szakra vettek fel hallgatókat.

Fotó: Faludi Imre / MTI

Az idén 26 milliárd forintból, tavaly pedig 22 milliárdból gazdálkodott az BCE 

– válaszolta a Világgazdaság kérdésre Anthony Radev, az egyetem elnöke. Hozzátette: a négymilliárd forintos emelkedés egyrészt az osztalékbevételnek köszönhető, másrészt nőtt a fizetős diákok száma, és a kutatási projektek miatt is többletforrásokhoz jutottak. 

A Covinus nemcsak egy magyar karrierre, hanem egy nemzetközi karrierre is felkészíti a hallgatókat

 – mondta Takáts Előd. Cél, hogy regionális elitegyetem legyen a BCE.

A Corvinus 2030-ig zajló oktatási stratégiájának négy fő eleme van – mondta Szabó Lajos György oktatási rektorhelyettes. Ezek között megemlítette a nemzetköziesedést, a hallgatói elitképzést, az innovációt és az élményszerű tanulást.