Közélet

Megtiltja a szexuális tartalmakat az OnlyFans

Az előfizetéses platform a fizetési szolgáltatók és a bankok kérésével indokolta a lépést, de befektetőket is nehezen talál a kockázati tőkealapok között.

A leginkább felnőtt tartalmakról ismert OnlyFans váratlan bejelentést tett csütörtökön, mely szerint megtiltja felhasználói részére a szexuális tartalmak közzétételét – írja a Reuters.

Fotó: Shutterstock

A londoni központú vállalat szerint a lépésre a fizetési platformok és a bankok kérése nyomán kényszerült. Az előfizetéses amatőrpornó kapcsán elhíresült vállalat lépése október 1-én lép életbe. A vállalat közleménye szerint a ruhátlan tartalmak maradhatnak, amennyiben azok nem sértik a cég szabályzatát.

A Techcrunch elemzése szerint a lépés sok szempontból a platformon tartalmat előállítók elárulása, ugyanakkor rámutat arra, hogy a bankok szabályozása igencsak nehézzé teszi az elektronikus fizetéseket a felnőtt tartalomért. A pornóipar számára a kriptopénzek használata mutat kiutat, mellyel azok lassanként egyre inkább megbékélnek. Az iparág zászlóshajóján, a Pornhubon 2018 óta lehet ilyen módon fizetni, ám miután az oldallal 2020-ban a Visa és a Mastercard megszüntette az együttműködést, az automatizált elszámolóházon keresztül történő fizetés mellett azok maradtak az egyetlen fizetési lehetőség – mutat rá a lap.

Ugyanakkor a szabályozás a kriptók világát is egyre inkább kezdi elérni, így az ismerd az ügyfeled szabályok keretében elkért személyes iratok problémát jelenthetnek egy újonnan induló pornóalkalmazás esetében, különösen az ingyenesen elérhető felnőtt tartalmak nagy számával párhuzamosan. Azonban noha a kriptopénzek egyre népszerűbbek és azok teljes kapitalizációja a 2 ezer milliárd dollárt is meghaladja, azon alkalmazások körében, melyeket használnak is, az új eszközök penetrációja alacsony. Az OnlyFans kriptón alapuló klónja az írás szerint ezen változtathat.

Az Axios információi szerint a platform, mely mára 130 millió felhasználóval rendelkezik és 2022-ben, megduplázva 2021-es bevételeit 2,5 milliárd dollárnyi bevételre tett szert és hagyományos startupokhoz viszonyítva is remek számokat produkált, nehezen talál külsős befektetőket az oldal jellegéből adódóan.

A cég OFTV néven streaming-szolgáltatás indítását is bejelentette, melyen többek között fitness, főzés, komédia és zene témájú műsorok lesznek elérhetőek.

pornóipar OnlyFans kockázati tőke
Kapcsolódó cikkek