A munkavállalói egészségmegőrzés a koronavírus-járvány által dominált elmúlt 1,5 évben felértékelődött a munkáltatóknak és a munkavállalóknak is. Legyen szó prevenciós célokról, általános egészségügyi állapotfelmérésről vagy a Covid–19-fertőzéshez kapcsolódó vizsgálatokról, hosszabb távon is érdemes a munkavállalók jóllétébe és egészségébe fektetni.

A Generali a Biztonságért Alapítvány ebben a szellemben hirdette meg pályázatát, melynek keretében ingyenes egészségügyi szűrővizsgálati csomagra jelentkezhetnek a vállalkozások.

Fotó: Shutterstock

A vállalkozásokat célzó átfogó szűrőcsomag személyre szabott egészségügyi vizsgálatokat kínál a résztvevők számára. A prevenciós célzatú, általános egészségügyi állapot felmérésére szolgáló alap szűrővizsgálati csomag tartalmaz széles körű laborvizsgálatokat, EKG-t, mellkasröntgent, belgyógyászati szakorvosi vizsgálatot anamnézisfelvétellel, fizikális vizsgálattal, vérnyomás- és oxigénszaturáció-méréssel. Ezenfelül a kiegészítő csomag a vizsgálati eredmények alapján indokolt további, legfeljebb 3 szakorvosi és/vagy diagnosztikai vizsgálatot is tartalmazza.

Az általános egészségügyi állapotfelmérésen túl a csomag kiemelt jelentőségű elemei a Covid–19-fertőzéssel kapcsolatos diagnosztikai mérések: a laborvizsgálat méri az esetlegesen már lezajlott fertőzés következtében, illetve a védőoltás hatására termelődött ellenanyag szintjét, a személyre szabott vizsgálatok pedig kifejezetten alkalmasak a betegség lehetséges szövődményeinek kiszűrésére a fertőzésen átesettek számára.

A lehetőséggel egyéni vállalkozók és maximum 50 fővel működő vállalkozások élhetnek, utóbbiak esetében az alapítvány vállalkozásonként akár mind az 50 fő szűrésére biztosít keretet. 

A szűrőcsomagban foglalt vizsgálatok elvégzésére Budapesten van lehetőség.

Az online adatlap kitöltését követően a pályázatokat a Generali a Biztonságért Alapítvány Kuratóriuma bírálja el külső szakértők bevonásával, érkezési sorrendben. Jelentkezni 2021. december 31-ig lehet.

A pályázat részletei és a jelentkezéshez szükséges minden tudnivaló, valamint a szűrővizsgálatok pontos menete megtalálható az alapítvány honlapján.