Az egyén, a család és a munkaközösség egészségének biztonsága érdekében a koronavírus elleni oltás felvétele a leghatékonyabb védekezés a járvány terjedése ellen. Ennek tudatában felhívnak minden munkavállalót arra, hogy minél nagyobb számban döntsenek a védőoltás felvétele mellett – közölte a MÁV, a munkáltató és az érdekképviseletek ülését követően.

Szükség esetén a kötelező védőoltás felvételének előírásáról is tárgyalni fognak.

Fotó: MÁV

A MÁV-Volán-csoport 2022-ben két nap pótszabadsággal ismeri el mindazon munkatársainak döntését, akik vállalták, illetve vállalják a koronavírus elleni védőoltás felvételét. Az új rendelkezés azokat a munkavállalókat érinti, akik a COVID-19 vírus elleni védőoltások magyarországi beadásának kezdetétől legkésőbb 2021. november 30. napjáig igazoltan védőoltásban részesültek, azonban a korábbi kötelezettségvállalás alapján nem szereztek pótszabadságra jogosultságot.

Újra maszkhordási kötelezettség lép életbe a MÁV–Volán-csoportnál. November 1-től a közlekedési járműveken, a MÁV, a MÁV–HÉV, valamint a Volánbusz állomásainak, megállóinak zárt és nyitott területein egyaránt kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása

A szabályszegő utasra, ha a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, nyolcezer forintos pótdíjat szabhatnak ki.