Újabb videóval jelentkezett kedd reggel a budapesti Városháza ügyében az Anonymusként emlegetett maszkos alak. 

Az október 6-i beszélgetésből az derül ki, hogy jutalékos rendszer működhet a Városházán. 

A kedden közzétett videón látható, néhány héttel ezelőtt rögzített beszélgetésnek két résztvevője van, az egyik Gansperger Gyula üzletember, a másik pedig egy ismeretlen férfi.

Tehát a következőképpen áll fel ez a csapat, amit én megismertem. A Zsolt frontol

– kezdett bele Gansperger. Az Origo szerint 

Zsolt nem más, mint Berki Zsolt, akiről korábban már az Index megírta: az ő cége bízta meg azzal a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft.-t, hogy értékesítse a Városháza épületét. 

A mostani beszélgetés során kiderült, hogy Berki Zsolt családtagja, Berki József is benne van a „buliban”. Berki – Gansperger elmondása szerint – a néhai Kiss Péter szocialista miniszter mellett dolgozott, csakúgy, mint Kiss Ambrus jelenlegi főpolgármester-helyettes, ő a tárcavezető titkárságvezetője volt.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Tordai Csaba ügyvédről Gansperger a következőket mondja:

Tehát nincs úgymond hivatali tisztsége. De minden olyan szerződés, rendelkezés, tervezet, ami kimegy a főpolgármestertől, azt ő készíti elő, és ő vizsgálja meg, hogy működőképes-e. Tehát mielőtt ez kimegy a nyilvánosságra, hogy aláírjon Gergő egy szerződést, azt a Tordai Csaba láttamozza.

A feltöltött felvételen a következő párbeszéd hangzik el:

Ismeretlen: „Ühm. Jó, tehát a Tordai Csaba, ő azt tudjuk, hogy azt meg is mondtam, ez a Gordonnak az embere. Tehát ez a Bajnai Gordon...”

Gansperger: „A Tordai Csaba nem pénzezik. Tehát ő nincs bent ebbe a jutalékos rendszerben. Legalábbis...”

Ismeretlen: „Melyik részében? Ezt nem értem.”

Gansperger: „A jutalékos rendszerben, amit nekem a Zsoltnak kell fizetnem.”

Ismeretlen: „Igen.”

Gansperger: „Az csak a Kiss Ambrus felé van.”

Ismeretlen: „Tehát ez a Kiss Ambrus és a Karácsony van mögötte. Tehát a Bajnai Gordonnak az embere a Tordai Csaba...”

Gansperger: „Ővele nincsen elszámolnivalónk.”

Ismeretlen: „Ühm.”

Gansperger: „Anyagi értelemben.”

Gansperger: „Ha valamelyik bele akar túrni, a Tüttő (Tüttő főpolgármester-helyettes) vagy bármelyik, az a Kiss Ambrusnak a dolga, meg a Tordai dolga...”

Ismeretlen: „Hogy lerendezze.”

Gansperger: „Hogy lerendezzék.”

Ismeretlen: „És ott megálljon az ügy...”

Gansperger: „Így van.”

A beszélgetés résztvevői végül egy Bécsi úti ingatlanügyletet emlegettek. A szóban forgó többhektáros fővárosi telekértékesítés részleteiről Berki Zsolt nyelvtudás hiányában nem tudott tárgyalni az osztrák partnerrel, ezért ezt Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója tette meg. Gansperger mindenesetre megjegyezte: „Most valami lehetett, mert a Zsolt kicserélte a kocsiját.”

A nemrég kirobbant és egyre szövevényesebb ügyben a budapesti városvezetés is megszólalt, és nyilvánosságra hozta a hangfelvételen hallható vagyonkezelő, Barts J. Balázs igazoló jelentését, melyet elküldött Karácsony Gergelynek is.

A jelentésben Barts elismerte, hogy a május 5-én történt megbeszélésen Gansperger Gyula, Berki Zsolt és három további személy vett részt, akik állításuk szerint a dúsgazdag orosz Rahimkulov család képviseletében voltak jelen mint potenciális vevők.