Jön az Arctic Monkeys, Dua Lipa és a Kings Of Leon, valamint a Bastille, Stromae vagy Lewis Capaldi a Nagyszínpadra, de a színes csokorban ott van például a multiinstrumentalista FKJ, a tavaly év végén megjelent albumával Woodkid vagy az idén megjelent új lemezével érkező brit producerduó, a Jungle – közölte a Sziget Sajtóiroda.

Érkezik a TikTokon óriásit futó Princess Nokia vagy az első lemezével a brit lemezlista élén debütált banda, Bono fiának együttese, az Inhaler – jelentették be a szervezők. A Sziget 2022 időpontja már rég fix:  augusztus 10–15. között rendezik meg a gigantikus zenei fesztivált.

 Nagy lelkesedéssel készülünk a 2022-es Szigetre egy a hosszú szünet utáni „nagy visszatéréshez” méltó programmal. A Nagyszínpadon például olyan headlinereket jelentettünk most be, melyek friss lemezanyagaikat hozzák el a Szigetre” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. Kiemelte, hogy a Kings of Leon idén márciusban rukkolt elő új lemezével, ezzel pótolja a tavaly elmaradt szigetes koncertjét, csakúgy, mint Dua Lipa, aki a tavaly megjelent és idén Grammy-díjat nyert lemezét hozza el, és nem mellesleg toronymagasan vezeti a Sziget-látogatók kívánságlistáját.

Fotó: KEVIN WINTER / AFP

„A Nagyszínpadra most bejelentett headlinerek között van még az Arctic Monkeys. A zenekar nemrég adta hírül, hogy már finisben van az új lemezük, amit 2022-re szánnak, és nyilván a Szigeten élőben is meghallgathatjuk”.  A most közzétett listán a Nagyszínpad további fellépői között olyan nevek is szerepelnek, akik több nemzetközi fesztiválon headlinerként lépnek föl 2022-ben, mint például a Bastille, Stromae vagy Lewis Capaldi. Az elsőként bejelentett több mint 40 fellépő nagyon változatos és vonzó képet mutat a jövő évi felhozatalból, amiben vannak világsztárok, befutott nevek, kurrens zenei csemegék, feltörekvő csapatok is, így összességében nagyon erős első bejelentéssel indítják a 2022-es fesztivál jegyértékesítését Kádár Tamás elmondása szerint.

A Nagyszínpad headliner sorában landolnak a legfrissebb hanganyagukat bemutató világsztárok, így augusztus 10-én Dua Lipa, 11-én a Kings Of Leon és 15-én az Arctic Monkeys. A kora esti sávokban ott lesznek a nem kevésbé nagy nevek, mint a 2020-ban kétszeres Brit Awards-díjas Lewis Capaldi, a francia sanzon világát elektro, hip-hop és a világzene elemeivel keverő belga Stromae és a hírek szerint februárban új albummal kecsegtető Bastille.

A műfaji sokszínűség jegyében összeállított listán szerepel még Alan Walker, Caribou, Woodkid, FKJ, Jungle, Jon Hopkins, Sigrid, Slowthai, Ronnie Flex & The Fam, Rilès, Princess Nokia, Yung Lean, Little Simz, Beabadoobee, Clutch, Fontaines D.C., Yves Tumor and Its band, Inhaler, Badbadnotgood, Sevdaliza, Honey Dijon, Bob Moses, Floating Points, NGHTMRE, Alice Merton, Lola Marsh, Jade Bird, Viagra Boys, Iceage, Black Honey, Giant Rooks, Tokimonsta, Apashe, TSHA, John Talabot és Taahliah.

A Sziget Fesztivál szervezői arra készülnek, hogy a jövő évi rendezvényt biztosan megtartják, arra már most meg lehet vásárolni a három- és hatnapos bérleteket is.