A MÁV-Volán-csoport célja az elővárosi és a távolsági vasúti személyszállítás további erősítése és fejlesztése. 

A kiemelt feladat végrehajtása érdekében 2021. december 1-jétől Keresztes Pétert, a MÁV-HÉV vezérigazgatóját nevezték ki a MÁV-Start élére, aki több éves tapasztalattal rendelkezik az elővárosi személyszállítási közszolgáltatás irányításában 

juttatták el közleményükben. A MÁV-Start korábbi vezérigazgatója, Kerékgyártó József közös megegyezéssel távozott a MÁV-Start és a MÁV Vagon éléről. A belső átalakítások eredményeként november 23-tól a MÁV VAGON Vasúti Jármű Gyártó és Javító Kft. ügyvezető igazgatója Stánicz János lett, a termelési igazgatói feladatok ellátása mellett.

Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

A MÁV-Start 2021 májusában jelentette be, hogy a vasúti gördülőállomány-fejlesztés stratégiai céljainak megvalósításához a járműgyártási tevékenység, az ahhoz kapcsolódó járműtervezési, valamint egyes fővizsgákkal, nagyjavításokkal és teherkocsi javítással kapcsolatos feladatok október 1-jétől a MÁV Vagon tevékenységi köréhez tartozik. 

A közlemény szerint 

a leányvállalatok tevékenységének átstrukturálása az első jelentős lépés annak érdekében, hogy a MÁV-Start a MÁV-Volán-csoporton belül tiszta profilú vasúti személyszállítási társaságként működjön. 

Idén december 1-jétől a MÁV-HÉV vezérigazgatói pozícióját Nagy Gábor gépészmérnök látja el.

Bevezethetik a kötelező oltást a MÁV-nál és a Volánnál is

Szükség esetén tárgyalni fognak a kötelező védőoltás felvételének előírásáról.