Az Oktatási Hivatal közzétette a keresztféléves felvételieljárás ponthatárait, melyek értelmében 262 hallgató, köztük 237 mesterszakos kezdheti meg tanulmányait februártól a Széchenyi István Egyetemen. Műszaki képzési területen az intézmény megőrizte országosan is kiemelkedő szerepét. Az elsőéveseket európai színvonalú hallgatói szolgáltatások és modern infrastruktúra várja Győrben és Mosonmagyaróváron – juttatta el az egyetem közleményében.

A slágerszakok toplistáját a járműmérnöki, illetve a vezetés és szervezés mesterszakok vezetik, s szorosan mögöttük következnek a villamosmérnöki, a közlekedésmérnöki, illetve a gépészmérnöki mesterszakok.

Fotó: Fehér Alexandra

Kiváló eredmény, hogy egyetemünk egyik legrégebbi múltra visszatekintő karára, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karra a keresztféléves felvételi eljárás eredményeként 20 százalékkal több hallgatót vehetünk fel, mint tavaly ilyenkor. Egyre inkább igaz, hogy a felsőoktatási intézmények között fokozódik a verseny a hallgatókért, ezért is számít örömtelinek

– ismertette Zseni Anikó oktatási rektorhelyettes. Hozzátette: A gólyák valódi nemzetközi környezetbe érkeznek, ahol a hallgatói közösséget most már 65 ország fiataljai alkotják.

Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy gyakorlatorientált, jól hasznosítható tudást nyújtsunk hallgatóink számára. A nálunk megszerzett diploma rendkívül értékes, amit mutat, hogy a cégek, intézmények keresik az itt végzetteket, és nagyon sokan még egyetemi éveik alatt, a szakmájukban találnak jól fizető munkahelyet

– mutatott rá Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem kancellárja.