Vasárnap reggelig a Tiszántúlon erősen felhős időjárás várható és a hó is szállingózhat a Köpönyeg.hu közleménye szerint. Az időjárási portál szerint azonban máshol sok napsütéssel kezdődhet a nap, majd napközben északnyugat és délkelet felől is megnövekszik a felhőzet, és főleg délen lehet hószállingózás, vagy gyenge ónos eső. A hőmérséklet pedig -2 és +2 fok között lehet napközben.

Fotó: Shutterstock

Hétfőre a közlemény észak, északkelet felől csökkenő felhőzetet vár, ám délen és délnyugaton továbbra is borongós tájakkal és hószállingozással számol, miközben az északi szél megélénkül és a +3, +4 fok közé melegedhet a hőmérséklet. Az erős északi szél hatására kedden tovább csökkenhet a felhőzet, napos, tiszta időt valószínűsít csapadék nélkül a tájékoztatás. A keddi napon reggel még -6 fok lesz, de délutánra már +3 fok lehet.

Az előrejelzés szerint hasonló marad az idő szerdán és csütörtökön is, tehát sok lesz a napsütés csapadék nélkül, erős reggeli fagyokkal (-12, -2°C), és délutánonként sem várható hogy sokkal fagypont fölé melegszik a levegő.