Alec Baldwin és a forgatáson elsült, halálos balesetet okozó kellékfegyver történetétől volt hangos a sajtó az elmúlt hónapokban. Baldwin a legutóbb arról nyilatkozott, hogy soha nem húzta meg a ravaszt, és tagadta, hogy felelőssége lenne a halálos lövésért. Továbbá azt is közölte, fogalma sincs, hogy az éles lőszer hogyan került elő a Rust című westernfilm forgatásán. Alig kezdődött el az év, és a filmsztár most újabb botrányba keveredett. 

Fotó: Selcuk Acar / NurPhoto / NurPhoto /AFP

Rágalmazással vádolja és huszonöt millió dollárra perli Baldwint egy elesett tengerészgyalogos családja 

– írja a CNN.

A katona még tavaly augusztusban egy kabuli öngyilkos merénylet áldozataként vesztette életét. A színész akkor egy adománygyűjtő portálon keresztül 5000 dollárt ajánlott fel az elhunyt hős családjának. A probléma akkor kezdődött, amikor egy fotó alapján a férfi nővéréről kiderült, hogy részt vett a Capitolium előtti tüntetésen.

Baldwin sértő kommenteket hagyott az Instagramon, amelyben jelezte, hogy ezek fényében mennyire megbánta az adakozást a katona családjának.

Az elhunyt katona testvére nem vett részt az ostromban. A nő Baldwin szavait becsületsértőnek tekinti, ráadásul a színész követői állítólag fel lettek bújtva ellene és zaklatni kezdték őt online.