Alig pár órával azelőtt, hogy Joe Biden amerikai elnök Pittsburghbe érkezett volna, hogy arról beszéljen, milyen nagy szükség van az ország öregedő infrastruktúrájának fejlesztésére, a város egyik hídja összeomlott, illusztrálva az elnök üzenetét – írja a Reuters.

A helyi idő szerint reggel 6-kor bekövetkező balesetben tízen sérültek meg, szerencsére mindannyian könnyű sérülésekkel megúszták az esetet. A hatóságok szerint ugyanekkor erőteljes gázszivárgást is észleltek a térségben, melyet azóta sikerült kontrollálni.

Egy szemtanú szerint az összeomlás hangja egy hatalmas hókotróra hasonlított és bámulatos véletlennek nevezte, hogy mindez pont Biden látogatásának napján történt.

Fotó: Justin Merriman/Bloomberg via Getty Images

A Fehér Ház szóvivője, Jen Psaki közölte, hogy az elnököt tájékoztatták az eseményről, aki ennek ellenére a terveknek megfelelően folytatja napját. Biden programjának fontos elemét képezte az ország infrastruktúrájának masszív fejlesztése, melyet sikerült is a törvényhozásnak elfogadnia.

Az összeomlott híd utoljára szeptemberben esett át felülvizsgálaton – közölte a sajtóval a város polgármestere Ed Gainey. Az ország közlekedésügyi minisztériuma szerint Pennsylvania államban 3198 rossz állapotúnak minősített híd található.

A gyenge közvéleménykutatási eredményekkel küzdő Biden számára a fő problémát a továbbra is tomboló koronavírus-járvány és az emelkedő árak jelentik, noha csütörtökön az ország gazdaságáról a vártnál jobb adatok érkeztek.

Pittsburghbe érkezve egy korábban acélgyártással foglalkozó telepet látogat meg az elnök, mely ma kutatás-fejlesztési központként üzemel. Biden a tervek szerint a gazdaság gyors növekedésére és a sosem látott mértékű munkahelyteremtésre kívánja mondandóját kihegyezni a helyszínen, mely 2019-ben indított kampányának első állomása volt.