A részben hazai rendezésű 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság miatt Magyarországra utazó francia, illetve szerb válogatott szervezési hiányosságra panaszkodik. A franciák sérelmezik, hogy szegedi szállásukon egy légtérben kell tartózkodniuk és étkezniük a maszk nélküli szállodavendégekkel, írta a nemzetisport.hu.

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Hétfőn érkezett Magyarországra az egyik szegedi hotelben megszálló francia kézilabda-válogatott, amely felháborodott és megdöbbent azon, hogy a szállodában mennyire lazán kezelik a koronavírusra vonatkozó járványügyi szabályokat.

A franciák sztárjátékosa, Nikola Karabatic az állította, hogy turisták koszorújában reggelizett a csapattársaival, holott szerinte a protokoll előírja, hogy ez egy izolált szobában történjen.

A Magyar Kézilabda-szövetség reakcióját változtatás nélkül közöljük.

„Az Eb-t az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négycsillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt Covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban. A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak” – olvasható az MKSZ hivatalos Facebook-oldalán.

A kialakult helyzetre az Európai Kézilabda-szövetség is reagált, közleményükben azt írják, folyamatos az együttműködés a szervezőkel a kihívások leküzdése érdekében.

„Az EHF kiemeli a folyamatos és bizalomra épülő együttműködést a szervezőbizottsággal és az összes csapattal a globális világjárvány legújabb fejleményei által okozott kihívások leküzdése érdekében.

Az öt magyarországi és szlovákiai helyszín felelősei szoros kapcsolatban állnak a résztvevő szövetségekkel és minden más érdekelt féllel" – írják.

A szerb válogatott szövetségi kapitánya szintén nemtetszésének adott hangot a szervezéssel kapcsolatban.