Brad Pitt és Angelina Jolie 2008-ban, közösen vásárolták meg a Chateau Miraval SA többségi tulajdonát, mely egy házat és egy borászatot foglalt magában Dél-Franciaországban. Később a pár itt is házasodott össze 2014-ben, és ígéretet is tettek egymásnak, hogy részüket nem adják el a másik beleegyezése nélkül.

Fotó: REGENCY ENTERPRISES / NEW REGENC

Azonban Jolie 2021 januárjában közölte egykori férjével, hogy mégis az értékesítés mellett döntött és Jurij Sefler orosz oligarchának adta el a részesedését. A színésznő szerint ez egy fájdalmas döntés volt, amit nehéz szívvel hozott meg. Pittet azonban mindez nem hatotta meg, ezért pert indított volt felesége ellen a Los Angeles-i bíróságon. A csütörtökön benyújtott kereset szerint a borászat időközben a színész szenvedélyévé vált, amit többmillió dolláros nemzetközi sikersztorivá formált – olvasható a Bloombergen.

Fotó: MICHEL GANGNE

Mint írják, a luxemburgi bejegyzésű Miraval Pitt vezetése alatt a világ egyik leginkább elismert rozé készítője is lett. A kereset hozzáteszi, hogy Jolie annak tudatában értékesítette részét, hogy Sefler és társai igyekeznek magukhoz ragadni az irányítást az üzletben, ami aláássa Pitt befektetését a cégben.

Az ügyvédek szerint ezzel indokoltatlan kárt okoz volt férjének, aki pénzt és verejtéket áldozott a borászat sikeréért. A birtokot a pár 25 millió euróért vásárolta meg a PA hírügynökség információi szerint, aminek 60 százalékát Pitt, 40 százalékát Jolie fizette. Az üzlet azonban továbbra is virágzott, aminek gyümölcseit Jolie is élvezhette, anélkül, hogy azzal dolga lett volna.

A színésznő 2016-ban kezdeményezte a válást.