Még szorosabbra fűzi a szálakat Gerendai Károly és Rácz Jenő. Az étteremtulajdonos és a sztárséf már korábban is dolgoztak együtt: közösen nyitották meg a Rumour by Rácz Jenő éttermet. 

Most pedig Rácz Jenő az executive séf és éttermi társtulajdonos is lesz az ország első Michelin-csillagos éttermében, a Costesben.

Fotó: Máté Krisztián

A dininguide.hu híre szerint az éttermi hierarchiában chef patronként is nevezik ezt a pozíciót, amelyben a szakmai vezetésért felelős séf az étterem résztulajdonosa is egyben. 

A chef de cuisine, vagyis a konyhafőnök a Londonból hazatérő Koppány Levente lesz a beszámoló szerint. 

Fotó: SIMON MORICZ-SABJAN

A top éttermek között a Costest sem kerülte el a járvány okozta válság: tavaly Gerendai Károly a VG-nek elárulta, félmilliárd forintos veszteséggel zárja a pandémiás korszakot a Costes csoport, amelynek mindkét étterme megőrizte a Michelin-csillagát.