Pozitív lett szerdán Janez Jansa szlovén miniszterelnök koronavírus-tesztje – ezt a kormányfő közölte Twitter-oldalán, amelyhez fotót is mellékelt a gyorsteszt eredményéről. Bejegyzésében a kormányfő azt írta: a Covid-19 összes tipikus tünetét tapasztalja magán, bár mind enyhék. „Maradjon is így” – tette hozzá. 

 „A családom két évig sikeresen elkerülte a koronavírust” – írta, hozzáfűzve: egészen keddig, amikor mindkét fia tesztje pozitív lett. Jansa még kedden is negatív volt, de szerdára a gyorsteszt már pozitív eredményt mutatott.

Fotó: JOHANNA GERON / AFP

Szlovéniában leszálló ágába érkezett a koronavírus-járvány ötödik hulláma. Az elmúlt 24 órában 5076 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az országban, és 18 beteg halt meg a vírus okozta Covid-19-betegségben. Kórházban 1056 beteget ápolnak, közülük 147-en vannak intenzív osztályon. A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 262 083-an kaptak védőoltást, közülük 1 213 779-en mindkét adagot felvették. 

Pár napja Recep Tayyip Erdogan török elnöknek lett pozitív a koronavírustesztje. Törökországban az elmúlt napokban rekordmagasságba emelkedett a koronavírusos fertőzöttek száma