Recep Tayyip Erdogan török elnöknek pozitív lett a koronavírustesztje, jelentette be maga az érintett Twitter-üzenetében szombaton. 

A mai napon a feleségemnek és nekem is pozitív lett a koronavírustesztünk enyhe tünetek mellett. Szerencsére csak az omikron variáns enyhe tüneteit tapasztaltuk magunkon, ezért továbbra is dolgozunk itthonról. Hálásak vagyunk az értünk mondott imákért

– írta a 67 éves Erdogan. 

Fotó: Sergei Supinsky / AFP

Az elnök egészségi állapota érzékeny téma Törökországban. Novemberben nyomozást indítottak a közösségi média néhány felhasználója ellen az elnök egészségi állapotával kapcsolatos spekulatív, manipulatív jellegű Twitter-üzenetek miatt. 

Törökországban az elmúlt napokban rekordmagasságba emelkedett a koronavírusos fertőzöttek száma: pénteken 111 157-et regisztrált az egészségügyi minisztérium. 

December végén még csak 20 ezer körül volt a napi új fertőzöttek száma, de azóta ez megemelkedett a rendkívül fertőző omikron variáns megjelenése miatt. Törökországban megnőtt a koronavírus miatti halálozások száma is: pénteken már 248 új halálesetet rögzítettek, október óta most volt legtöbb halálos áldozat.