Nem jelentkezett a 90 napos határidőn belül az ötöslottó egy korábbi nyertese, így elvesztette 1,4 milliárdos főnyereményét. A Szerencsejáték Zrt. most Pénzcentrum kérdésére közölte, hogy az elmúlt 22 évben többször is előfordult, hogy nem jelentkezett a nagynyeremények gazdája: 

legutóbb 2020-ban hagytak bent 80 millió forintot a jokeren. Arról azonban nem adtak információt, hogy felvette-e már a szerencsés a hatoslottó legutóbbi rekordnyereményét, vagy az egy hónapja az ötöslottón kihúzott 3,33 milliárdért jelentkezett-e valaki.

A szabályok szerint a nyerteseknek 90 napjuk van jelentkezni a Szerencsejáték Zrt. nagynyertes vonalán, ám mindeddig nem derült ki, hogy ezt valóban meg is tették-e. 

Fotó: Balaton József / MTI

A nyertes jelentkezésekor azonban – kizárólag a játékos hozzájárulása esetén – kitöltésre kerülhet egy kérdőív, amelynek kizárólag azon részeiről ad ki Társaságunk utólagosan információt, amelyhez a játékos kifejezetten hozzájárul.

Az ötös-, valamint a hatoslottó játékon elért nagynyeremény a nyereményigénylés benyújtását követő 30 napon belül kerül átutalással kifizetésre, Magyarországon működő bank bankfiókjában nyitott forint alapú bankszámlára. A nyertesek alapvetően amint tudomást szereznek a nyereményről igyekeznek minél hamarabb hozzájutni. Az esetek 90 százalékában egy hónapon belül lezajlik a nyeremények kifizetése

Kiderült, hogy 

valaki az ötöslottó 2017. 46. heti sorsolásán megütötte az 1,428 milliárdos főnyereményt, de nem jelentkezett érte.

A második legnagyobb fel nem vett nyeremény 429,2 millió forint volt, szintén az Ötöslottón született a telitalálat 2007. 18. hetében. De a Hatoslottón és a Jokeren is maradt már bent 200 millió forint feletti összeg. Legutóbb 2020. februárjában volt jelentősebb, fel nem vett nyeremény: valaki majdnem 80 milliót nyert a Jokeren, amiért nem jelentkezett.