Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia kifőzte azt a teóriát, hogy Oroszország megszállja Ukrajnát, azzal a szándékkal, hogy elfedjék az afgán kudarcot – mondta Maria Zakharova.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője rámutatott, hogy a Nyugat „orosz fenyegetés” címen provokál annak érdekében, hogy ezt követően győzelmet propagáljon – írja a TASS orosz hírügynökség. Mindezt annak érdekében, hogy eltereljék a figyelmet saját belső válságaikról és visszaállítsák a legyőzhetetlen képet magukról az afgán bukást követően.

Maria Zakharova Fotó: Sputnik via AFP

Zakharova felidézte Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentését, miszerint az Egyesült Államok által fűtött Ukrajna az elmúlt hónapokban kibontakozó „hazafias játszmák” miatt már 12,5 milliárd dollár pénzügyi veszteséget könyvelhetett el.

Ahogy mondani szokták, ilyen barátokkal nincs szükség ellenségre. Többször is elmondtuk, hogy a Nyugat foglalkozik az ukrán érdekekkel

– mondta a diplomata.

Hozzátette: hiába jönnek elő az újabb és újabb „Ukrajna elleni orosz agresszióval”, az idő csak halad, és bebizonyosodik, hogy Oroszország nem támadja Ukrajnát.