Ma este telefonon egyeztettem az Európai Tanács elnökével a kelet-ukrajnai helyzetről. Világossá tettem, hogy Magyarország részese a közös uniós álláspontnak. Az egyeztetések folyamatosak

– írta nem sokkal éjfél előtt Facebook-oldalára Orbán Viktor.

Oroszország kedden elismerte a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét, és békenfenntartó csapatokat küldött a két szakadár ukrán területre.

 

Összeült a nemzetbiztonsági kabinet

A magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével rendkívüli ülést tart a Karmelita kolostorban az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából – tájékoztatta az MTI-t a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Havasi Bertalan elmondta: az ülésen Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter vesz részt. További tájékoztatást a sajtófőnök későbbre ígért. 

A magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével rendkívüli ülést tart a Karmelita kolostorban az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából.

Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda