Oroszországi szállításainak leállításról tájékoztatott hétfőn a Lego az Ukrajna elleni orosz agresszió hatására – írja a Bloomberg. A vállalatnak mintegy 80 alkalmazott dolgozik az országban, és 81 független üzletben lehetett eddig kapni a termékeit, ám saját üzlete nincs Oroszországban. A CNBC szerint a cég 16,5 millió dollárt is adományozott sürgősségi segélyezés céljából, különösen a gyerekek és a család támogatására fókuszálva.

Az építkezős játékok gyártója kedden a 2021-es eredményeit is közölte, melyek szerint bevételei 8,06 milliárd dollárra nőttek, ami 27 százalékkal magasabb a 2020-as 6,36 milliárdnál.

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A Lego a koronavírus-járvány egyik nagy nyertese volt, amikor a lezárások miatt otthonukba szorult emberek újra felfedezték gyerekkoruk kedvenc játékait, és a lendület, úgy tűnik, 2021-ben sem csökkent. A vállalat szerint ennek oka a választható építmények széles köre és az e-kereskedelmi üzletág működése.

A legnépszerűbb termékek a Lego City, a Lego Technic, a Lego Creator Expert, a Lego Harry Potter és a Lego Star Wars voltak. 

Ezen játékokból méretben és nehézségben is különböző darabokat forgalmaz a dán cég, mely elmondta, hogy a különböző témájú játékok szórakoztató módon tanítják építési készségekre a gyerekeket, míg a felnőttek számára kreatív kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak.

A kilencvenedik évét megkezdő vállalat szerint a növekedés visszatérhet a normális üzletmenethez, és újra csak egy számjegyű lehet a jövőben. A játékgyártó 2021-ben 165 új üzletet nyitott világszerte, ebből 95-öt Kínában. Ezzel összesen globálisan már 832 üzletet működtet, melyekből a legtöbb – 340 – az ázsiai országban található.