Oroszország fő állami tévécsatorna híradója árulásnak nevezte Marina Ovszjannikova szerkesztő háborúellenes tiltakozását, amivel megszakította az egyik élő híradást.

Ovszjannikova március 14-én

egy hatalmas táblával a kezében rohant be a híradó stúdiójába, hogy a háború ellen tiltakozzon. A műsorvezető azonban rezzenéstelen arccal sorolta tovább a híreket, néhány másodperccel később pedig a szerkesztők is kapcsoltak és gyorsan bevágtak egy kórházi felvételt. 

Kirill Klejmenov, a csatorna híradójának a vezetője a Channel One-ban nyilatkozva azt mondta: 

Az érzelmi kitörés egy dolog, de az árulás egészen más dolog.

Ovszjannikova azt üzente a nézőknek, hogy hazugságokat állít a csatorna a nézőknek az ukrajnai háborúról. A tévés tiltakozását óriási globális érdeklődés övezte.
Klejmenov az interjúban azt is mondta, hogy 

röviddel tiltakozása előtt Ovszjannikova a tévé információi szerint beszélt a brit nagykövetséggel. Azt is elmondta, hogy a tévés ügyvédje megjelent a tévéstúdióban, és a híradó vezetője szerint ez egy „tervezett akció volt”.

Az orosz médiában később terjedni kezdett a tüntetőről készült videó, de a legtöbb helyen már cenzúrázzák a kezében tartott táblát, amelyen egyébként az volt olvasható, hogy állítsák le a háborút.