BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Előkerült Putyin barátja, és egyből üzent Zelenszkijnek

Viktor Janukovics volt ukrán elnököt ültetheti Volodomir Zelenszkij helyére a hírek szerint az orosz államfő.

Először szólalt meg az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban Viktor Janukovics. A 2014-ben elüldözött volt ukrán elnök évek óta Oroszországban él: Vlagyimir Putyin jó barátjaként pedig a hírek szerint ő követhetné ismét Ukrajna élén Volodomir Zelenszkijt, ha Oroszországnak sikerült megdönteni a háborúban a jelenlegi kijevi vezetést. 

Ez egyelőre a háború 12 napja után sem sikerült Moszkvának. 

Feltehetően emiatt is „vethették be” Janukovicsot, aki éjjeli videójában a beszámolók szerint arra szólította fel Zelenszkijt, hagyja abba a vérontást Ukrajnában. Janukovics arra is utalgatott, hogy ha Zelenszkij végre hajlandó lenne lemondani és átadni az államfői posztot, akkor egy sokkal súlyosabb háborútól kímélné meg országát. 

Békét kell kötnie. Donbasszal és Oroszországgal is

– üzente a bukott ukrán elnök, szavait pedig több orosz híroldal is leközölte. 

Arról nem tudni, hogy Janukovics jelenleg hol tartózkodik: a korábbi hírek szerint Minszkbe repült a háború elején, de azóta a magángépét látták feltűnni Moszkvában és Rosztov-na-Donuban is. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.