Közélet

Ismét AstraZeneca-oltóanyagot adományoz Magyarország

„Kevesebb mint három hét alatt a harmadik vakcinaadomány-szállítmányt indítjuk útnak Délkelet-Ázsia irányába. Thaiföld és Kambodzsa után most Vietnámba indul magyar segítség, ezúttal 156 ezer adag AstraZeneca-oltóanyag formájában” – tette közzé csütörtökön reggel Facebook-oldalán Szijjártó Péter. 

A külgazdasági és külügyminiszter megfogalmazása szerint: „a barátok a bajban sem felejtik el egymást, ezért hálával gondolunk a vietnámiak segítségére, amikor a világjárvány első hulláma során maszkokkal, arcvédő pajzsokkal és gyorstesztekkel segítették a magyar védekezést”. 

Fotó: Shutterstock

„A partnerség jegyében mi előbb felszabadítottunk és értékesítettünk 400 ezer AstraZeneca-vakcinát a vietnámi kormánynak, majd további 100 ezer adag oltóanyagot adományoztunk az országnak” – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy a mostani szállítmánnyal együtt Vietnámban már 656 ezer ember vehet fel Magyarországról szerzett oltást. 

Összességében 18 országnak már közel 5 millió adag oltóanyaggal segítettük a védekezést, mindezt azért, hogy globálisan is csökkenjen az újabb variánsok kialakulásának veszélye

 – mondta a miniszter.

 

Szijjártó Péter koronavírus astrazeneca
Kapcsolódó cikkek