A Los Angeles-i rendőr-főkapitányság is megszólalt az Oscar-gálán történt botrányos pofon miatt. Mint ismert: Will Smith egyszerűen felsétált a színpadra és pofon vágta a műsor házigazdáját, Chris Rockot, amiért az nem sokkal előtte a felesége állapotával poénkodott. 

Will Smith pofonja ellopta a show-t az Oscar-ceremónián

Van viszont egy újabb magyar győztes is.

A pofon óta a fél világ találgatja, hogy vajon megrendezett jelentről volt-e szó, vagy Smith valóban komolyan gondolta a csattanót, mindenesetre most már a rendőrség is reagált az ügyre. 

Fotó: ROBYN BECK / AFP

Az NBC News című amerikai híroldal megkereste a Los Angeles-i rendőrséget is, hogy hivatalból indítanak-e nyomozást az ügyben, de a kapitányság közleményben tudatta, nem nyomoznak és maga a sértett, Chris Rock sem akar vádat emelni. 

„A sértett nem kívánt feljelentést tenni. Erre ugyanakkor később is van még lehetősége” – írta a kapitányság. Chris Rock és stábja egyelőre nyilvánosan nem reagált az ügyre. Az NBC News veterán nyomozóktól úgy értesült: hogy hasonló esetekben, ahol ilyen enyhe testi sértésről van szó, csak akkor indítanak eljárást, ha a sértett kifejezetten kéri azt. 

Az eset egyébként megosztotta a gálát néző közvéleményt, sokan elítélték Smith tettét, és azt mondták, ennyit tűrnie kellett volna, mások szerint viszont maga Rock lépett át egy vörös vonalat, nem kellene mások egészségi állapotával viccelődnie. 

Fotó: ANGELA WEISS / AFP