Baleset történt korábban az M3-as autópályán a Nyíregyháza felé vezető oldalon az M0-s autóút csomópontja után. A 16-os km-nél már két sávon lehet közlekedni, de továbbra is több km-es a torlódás - közölte az utinform.hu. Több kilométeres torlódás alakult ki az M3-as autópálya 16-os kilométerénél, Fót térségében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Mint írták, hogy a sztráda Gödöllő felé vezető oldalán három személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze. Többen megsérültek a balesetben, ellátásukat megkezdték a mentők. A rendőrök a helyszínelés idejére lezárták a pályaszakaszt - olvasható a közleményben.

Az M1-es autópályán Budapest felé, Bicske térségében korábban égett egy kamion. A 34-es km-nél  már megindult a forgalom, de a torlódás továbbra is jelentős. Sokan kerülnek az 1-es főúton, így ott is lépésben haladnak a járművek.

Az M0-s autóúton a szokásos délutáni erős forgalom érzékelhető. Az M5-ös autópálya felé - a déli szektorban - Szigetszentmiklós térségében lassul le a haladás, míg - a keleti szakaszon - az M3-as autópálya felé Gyál térségében, az M4-es autóút csomópontnál, illetve Maglódnál torpan meg a kocsisor.

Sokan haladnak az M31-es autópályán, az M3-as autópálya felé a csomópontja előtt, araszolnak a járművek.

Az 55-ös főúton Kisszállás közelében egy személyautó árokba borult. A 42-es km-nél a főutat lezárták, a forgalmat megállították.

A magyar-román határszakaszon az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor hossza 9 km.

Felújítják a 13-as főutat, az M1-es autópálya és Komárom között. A 3-as és a 9-es km között szakaszosan félpályás korlátozásra készüljenek, ami napközben torlódást is okoz.

A 31-es főúton, Maglód környékén felújítják a burkolatot. Az M0-s autóút és a maglódi körforgalom közötti munkaterületeknél a fél útpályát lezárták, a forgalmat munkaidőben jelzőőrök irányítják. Napközben torlódásra számítsanak.

A húsvéti hétvégén módosított rend szerint alakul a kamionstop: ma este 10 órától pénteken 22 óráig, majd szombaton este 10-től vasárnap este 10 óráig lesz érvényben. Ezt követően 8 órás időablakot nyitottak a kamionosok közlekedését segítve, majd húsvét hétfőn reggel 6 órától este 10 óráig újra kamiontilalom lesz érvényben a hazai utakon.

A Híd Kárpátaljáért programhoz kapcsolódóan Magyarország Kormánya 5 segítségpontot jelölt ki az érintett önkormányzatokkal és karitatív szervezetekkel közösen.A segítő pontok a következő helyszíneken találhatóak:
Záhony, Kárpát utca 4. – Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Technikum és Dr. Béres József Kollégium
Barabás, Árpád utca 28. – Petőfi Sándor Művelődési Ház
Lónya, Árpád utca 113. – Művelődési Ház
Beregsurány, II. Rákóczi Ferenc utca 1. – Kastélypark
Tiszabecs, Rákóczi Ferenc utca 13. – II. Rákóczi Ferenc Körzeti Általános Iskola