Jelenleg nincs saját lakásom, szó szerint a barátaimnál lakom

– árulta el egy friss interjúban akinek becsült vagyona a Forbes szerint 269,5 milliárd dollár – számolt be róla a New York Post.

„Amikor a Bay Area-ba utazom, ahol a Tesla mérnöki munkáinak nagy része zajlik, akkor szinte mindig valamelyik barátom szabad hálószobájában töltöm az éjszakai pihenőidőt” – egészítette ki a Tesla és a SpaceX alapítója.

A Twitter megvásárlásával kacérkodó üzletember egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy milyen vagyoni különbségek vannak az Egyesült Államokban az átlag amerikaiak és a hozzá hasonló milliárdosok között.

Fotó: Kevork Djansezian / Getty Images

Biztosan problémás lenne a helyzet, ha évente több milliárd dollárt költenék személyes fogyasztásra, de egyáltalán nem ez a helyzet

– közölte Musk, aki szerint személyes fogyasztása szerinte nem magas, egyedül a magánrepülőgépe és annak használata számít luxusnak.

Elmondása szerint a repülőgépre azért van szüksége, mert anélkül kevesebb munkaórát tudna dolgozni.

Elon Musk még tavaly júniusban tweetelt arról, hogy az elsődleges lakhelye a SpaceX-től bérelt, 50 ezer dollár értékű ingatlan, amely közel van a vállalat texasi telephelyéhez. Ugyanabban a bejegyzésben azt is elismerte hogy egy rendezvényháza is van a Bay Area-ban.

A Tesla-vezér még 2020 májusában írta ki a Twitterre, hogy eladja szinte minden fizikai tulajdonát, és nem lesz saját háza sem.

Azóta két év telt el, és Musk ennyi idő leforgása alatt hét házat adott el, összesen mintegy 130 millió dollár (körülbelül 45 milliárd forint) értékben – írta a Celebrity Net Worth. Az értékesített ingatlanok közül hat Los Angeles előkelő Bel-Air negyedében található, a hetedik pedig az észak-kaliforniai Hillsborough-ban van.

A lakáseladásokon Musk 25 millió dolláros (8,6 milliárd forint) profitot realizált.

A világ leggazdagabb embere cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint ingatlant szeretne vásárolni a texasi Austin környékén, és arra utalt, hogy továbbra is albérlőként kíván élni.