Így alakul a heti időjárás

Vasárnap a sok napsütés mellett gomolyok képződnek, és zápor várható. Többfelé lesz erős az északnyugati szél, de 21 és 27 fok közötti mérsékelten meleg időre számíthatunk a Köpönyeg előrejelzése szerint.

Hidegfront érkezik, emiatt az érzékenyek körében erősödhetnek a görcsös panaszok, többeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet 

– figyelmeztet az orvosmeteorológia.

Hétfőn napközben nyugat felől egyre vastagabb fátyol- vagy gomolyfelhőzet érkezik, de estig csapadék még nem fordul elő. A délkeleti szél élénk lesz. 23-30 fok valószínű délután.

Kedden a nap első felében az erősen felhős égből több helyen várható eső, zápor, zivatar; majd délután csökken a felhőzet. 20 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet. Az északkeleti szél élénk lesz.

Szerdán és csütörtökön napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Nyárias zápor, zivatar csak elszórtan alakul ki. 24 és 30 fok közötti értékeket mérhetünk délutánonként. Az északnyugati szél gyakran lesz erős. 

Woman,In,Bad,Rainy,Weather,Walks,Down,The,Street,And
Fotó: Shutterstock

A németeknél tornádó pusztít

Tornádókban és viharokban megsérült 57 ember szombatra virradóan Németországban, főleg az északnyugati Észak-Rajna-Vesztfália tartományban. A sérülések közül 43 Paderbornban történt. Ott több ember állapota súlyos, egyé pedig életveszélyes, őt helikopterrel a bielefeldi kórházba szállították. Bajorországban 14-en sérültek meg, köztük több iskolás gyerek egy faházban. Számos fa kidőlt, anyagi kár keletkezett főleg épületekben, és a vihar után jelentős mennyiségű törmeléket és szemetet kell eltakarítani.

Spanyolországban hőségriadó van

A mediterrán országba egy hónappal korábban érkezik a nyár. Négy tartományában rendeltek el hőségriadót a hétvégére. A helyi meteorológiai szolgálat szerint a várható hőmérséklet akár 15 fokkal is meghaladhatja a sokéves átlagot.