A hónapok óta háborúban álló Ukrajna a továbbiakban is tervezi, hogy kriptodevizákban gyűjtsön adományokat, noha az eddig befolyt összegek jelentős mértékben veszítettek értékükből – olvasható a Reutersen.

A kriptobefektetők jóindulatát Mihajlo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes Davosban igyekezett megnyerni a Világgazdasági Fórumon (WEF). Noha az ország március 19-ig több mint 60 millió dollár értékben gyűjtött kriptopénzeket, az ország digitális átalakulásáért felelős miniszterhelyettese, Alexandr Bornjakov május 19-i kijelentése szerint az már csak 51,5 millió dollárt ér. Ugyanakkor a politikus arról is beszélt, hogy 45 millió dollárt el tudtak ebből költeni a zuhanás előtt.

arany Golden bitcoin crumble cracking dust falling esik, cryptocurrency kriptovaluta piac market crash 2021, Close up, depth of field, black background.
Fotó: Shutterstock

Bár a digitális eszközök valóban segítenek a létéért küzdő országon, az ily módon gyűjtött 60 millió dollár eltörpül a következő három hónap 15 milliárd dolláros finanszírozási igénye mellett, melyre Kijev becslései szerint az országnak a következő három hónapban szüksége van.

Az állami források ugyan megszenvedték a kriptopiac mélyrepülését, ám még mindig jobban jártak, mint az az ukrán férfi, aki szinte az összes megtakarítását a lenullázódott stabil coinba, Terrába fektette.