Drámai videó mutatja be, amely az interneten kering, hogyan lőtte ki saját magát egy orosz föld-levegő rakéta rendszer a háború dúlta Luhanszk régióban, a beszámolók szerint Alcsevszk városnál.

1241009513 LYSYCHANSK, LUHANSK OBLAST, UKRAINE - 2022/05/28: A destroyed truck can be seen on fire near the bridge connecting Severodoonetsk and Lysychansk, Luhansk. As Russian troops launching the offensive from multiple directions, hoping to cut off Ukrainian supplies and reinforcements and gain full control of the Luhansk Oblast, the town of Lysychansk connecting Severodoonetsk is heavily bombarded and sieged. (Photo by Alex Chan Tsz Yuk/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Fotó: Alex Chan Tsz Yuk / LightRocket via Getty Images

A péntek reggeli órákban felvett rövid felvételen annyi látszik, hogy a földről útnak indul egy rakéta - amelyet a jelentések szerint az orosz erők lőttek ki -, majd 180 fokban visszakanyarodik, és ezután hatalmas robbanás látszik.

Helyi jelentések szerint a becsapódás után nagy tűz ütött ki a helyszínen, nem messze lakóépületektől. Egyes vélemények szerint a hibát az oroszok saját légvédelmi rendszere okozhatta - írta a brit The Sun. A napilap állítása szerint a videót eredetileg a Telegram alkalmazáson a Face of War nevű csatorna tette közzé, amely már korábban is publikált videóanyagokat a harcokról.