A rendőrség szerint az oklahomai kórházban három alkalmazottat és egy beteget megölő fegyveres azt a sebészt vette célba, aki korábban a hátműtétjét végezte – írja a BBC.

Fotó: Ian Maule

Dr. Preston Phillips a szerdai támadásban életét vesztette. A rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatóján a többi áldozatot is megnevezte. A gyanúsított, aki a lövöldözés előtt néhány órával vásárolta félautomata fegyverét, önkezűleg okozott lőtt sebekbe halt bele.

Wendell Franklin, Tulsa rendőrfőnöke azt mondta,

az elkövető dr. Phillipset hibáztatta a folyamatos fájdalomért, amelyet a május 19-én rajta elvégzett műtét óta érzett. 

Miután kiengedték a kórházból, többször is telefonált, és fájdalomra panaszkodva további kezelést kért, mondta Franklin. Azt egyelőre nem tudni, kapott-e további ellátást.

A rendőrfőnök azt is közölte, egy a tetthelyen talált levélből egyértelműen kiderült, hogy a gyanúsított azzal a szándékkal ment be kórházba, hogy megölje dr. Phillipset és mindenkit, aki az útjába kerül.

Az elmúlt hetekben is több súlyos fegyveres támadás volt az Egyesült Államokban. Ezekre reagálva Joe Biden elnök csütörtökön a fegyvertartást és -eladást szabályozó amerikai jogszabályok szigorítását kezdeményezte. Szintén csütörtökön három ember halt meg abban a lövöldözésben, amely egy templom közvetlen közelében zajlott le az egyesült államokbeli Ames városban, Iowa államban.